Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

19 Şubat 2010 Cuma

Mutluluğu Twitter Sanal Ortamda Aramayın


Çok sayıda insan için vazgeçilmez olan Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, toplumu olumsuz etkiliyor


--------------------------------------------------------------------------------


Ege Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, "İnsanlar, sanal sohbet alanlarında çok fazla vakit geçiriyor. Bu olumsuz ilişkiler, mutluluğu sanal ortamda aramanın sorunlarını da beraberinde getiriyor." dedi.

Teknolojinin günlük yaşamda etkinliğinin artmasını, küreselleşen dünyanın yeni bir değeri olarak yorumlayan Tatlıdil, bilgiye erişimin çok daha rahat ve ucuz bir hal aldığını ifade ederek şunları söyledi: "Bilişim teknolojilerini reddeden ülkelerin, uluslararası rekabette güç kaybına uğradığı anlaşılıyor. Ülkemizde ise internet, tam anlamıyla yerinde kullanılmıyor. Çoğu insan bilgiye erişim için değil, günlük yaşamda kullandıkları alanların yerine interneti tercih ediyor. İnternet aracılığıyla bilgiye ulaşım konusunda Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz. Toplum olarak bilgiye erişim konusunda bilgilendirilmemiz gerekiyor."

Bazı ebeveynlerin, çocuklara bilgisayar kullanmayı yasaklamak yerine kontrollü kullanıma izin vermesini tavsiye eden Prof. Dr. Tatlıdil, "Çocukların interneti yanlış kullanması zihinsel, duygusal ve cinsel gelişimlerini olumsuz etkiler, ancak bunu engellemek bilgisayarı yasaklamakla olmaz. Bilgisayara eklenen ve internet ortamında ebeveyn kontrolünü sağlayan programların kullanımı çok daha yerinde olacaktır. Çocuğu, bilgisayarı doğru yönde kullanmaya teşvik edecektir." diye konuştu.

Çok sayıda insanın günlük yaşamının vazgeçilmezi haline gelen
Facebook ve Twitter gibi sitelerin olumsuz yönde etkiler doğurabileceğini de kaydeden Ercan Tatlıdil, şunları söyledi: "Toplumları bir arada tutan ortak değerler, günlük yaşantımızda nerede ve nasıl davranacağımız konusunda bizi şekillendirir. Sanal ortamda paylaştığımız değerler, bu tür konularda olumsuz etkiler yaratıyor. İnsanlar sanal sohbet alanlarında çok fazla vakit geçiriyor ve bu da hem kendileri hem de toplum üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Mutluluğun sanal ortamda aranmaması gerekiyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...