Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Ucuz ve İyi Kurbanlık Nasıl Alınır ve Vekalet Avantajı

Geçen yıl 575 liradan küçükbaş hayvan satan zincir marketler bu yıl fiyatı ortalama 690 liraya çıkardı. Buna göre fiyatı 380-450 lira arasında değişen ‘vekaletle’ kurban % 35 daha avantajlı hale geldi

--------------------------------------------------------------------------------
Market zincirlerinin kurban fiyatları da belli oldu. Anadolu pazarlarında 600-650 lira fiyatla satılan küçükbaş hayvan marketlerde ortalama 690 liradan satışa çıktı.


Buna göre geçen yıl ortalama 575 liradan kurban satan marketlerin yaptığı zam yüzde 20 oldu. Halen çeşitli vakıf ve derneklerin 380-450 liradan satış yaptığı dikkate alındığında ‘vekaletle kurban’ yüzde 35 avantajını koruyor. İnternet ve telefonla da sipariş alan marketlerin kurban fiyatları şöyle:


• Migros: Canlı ağırlığı 40-45 kilogram civarında olan küçükbaş kurbanlıkları, 690 liradan müşterilerine 16-18 kilogram karkas et olarak teslim ediyor.


Hisseli dana kesmek isteyenler için de hisse fiyatını 675 lira olarak belirledi. Kredi kartına 8-12 taksit yapan Migros’un geçen yılki fiyatı 490 liraydı.


EVE TESLİMDE FİYAT FARKLI


• Carrefoursa: Kesim için İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yetiştirilen Akkaraman ırkını tercih eden Carrefour, bir adet koç için tüm hizmetler dahil 695 TL talep ediyor. Eve teslimat isteyen müşteriler için ise fiyat 707 liraya çıkıyor.


Canlı kuzu kurbanın kilogram satış fiyatı ise 13.49-14.25 TL’ye geliyor. Carrefoursa geçen yıl ise 575 liradan küçükbaş hayvan satışı yapmıştı.


• Kipa: 29 Ekim’den itibaren satışlara başlayan Kipa ise Karaman Kıvırcık ırkı için 690 lira olarak belirlediği tek fiyatı uyguluyor. Kurbanın kesilmiş karkas ağırlığı ise minimum 18 kilogram.


• Macro Center: Karaman cinsi küçükbaşları 690 liradan müşterilerine sunuyor. Dana hisseleri ise 675 lirayı buluyor.


• Tansaş: Karkas olarak 16-19 kilo olan koç 690, 12- 14 kilogram olan dana hisse fiyatları ise 675 liradan satışa sunuluyor.


• Real: Karkas olarak yaklaşık 18 kilo ağırlığındaki paketli küçükbaş kurbanlık fiyatlarını 690 lira olarak belirledi. Büyükbaş (1/7) hisseli paketli kurbanlık fiyatları ise 695 lira. • EKONOMİ SERVİSİ


Vakıf ve derneklerin yurt içi kurban kesimi fiyatları (TL)


Diyanet 450


Türk Hava Kurumu 420


Türk Kızılayı 410


Deniz Feneri 380


Banvit’ten ‘kırmızı ette krizi çözün’ ilanı


Son dönemde kırmızı etli ürünler de imal etmeye başlayan beyaz et sektörünün önde gelen markalarından Banvit, Kurban Bayramı’na iki hafta kala kırmızı et fiyatlarındaki krizi Gazete ilanlarına taşıdı.


İlanda, Türkiye’de besiciliğin bitmemesi için bazı uyarılar yer aldı. Tarım Bakanlığı’nın kesilmiş et ithalatını durdurması teklifinin yer aldığı ilanda, buzağı ve besi danası ithal edilmesi istendi.


Şirket ilanında, İstatistik Kurumu verileriyle son 20 yılda büyükbaş ve sağlam inek sayısının yüzde 13 ve yüzde 33 azaldığına işaret etti.


İlanda “Muhakkak biran evvel ülkemizdeki maliyet yapısına göre bir gümrük eşik değeri belirlenmeli ve gelecek ithalata bu eşit değeri kadar gümrük vergisi uygulaması yapılmalıdır.


Aksi halde ortalık her ithalatla birkaç kez köşeyi dönen spekülatörlerle dolacaktır. Aynı zamanda devletimiz bu ithalatlardan gümrük vergisi kaybına uğramaktadır” denildi.


Küçükbaş hayvan ithali için 723 bin başvuru

Et fiyatlarındaki artışı dengelemek için et ve kasaplık hayvan ithalatına izin verilmesinden sonra, bugüne kadar 270 bin tona yakın et, 723 bin başa yakın küçükbaş hayvan ve 210 bine yakın kasaplık büyükbaş hayvanın ithalatı için kontrol belgesi düzenlendiği öğrenildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, bugüne kadar 270 bin tona yakın et ithalatı için kontrol belgesi düzenlendi. Bu kapsamda şimdiye kadar 11 bin 555 ton et Türkiye’ye sokuldu.

Trakya bölgesindeki kurbanlık hayvan ihtiyacının karşılanması için 723 bin başa yakın koyun ithalatı için kontrol belgesi verildi. Şimdiye kadar 167 bin 536 koyun ithal edildi.


Kasaplık büyükbaş hayvan ithalatı kapsamında 209 bin 517 büyükbaş hayvanın ithalatı için kontrol belgesi düzenlendi, bunun 125 bin 88’i Türkiye’ye getirildi. Kontrol belgeleri kapsamındaki ithalatın 99 bin 550 başı EBK için yapıldı.


Marketlerde A’dan G’ye hizmet var


Kredi kartına taksit ve eve teslim uygulamasıyla kurbanlık satışı yapan marketler siparişleri mağazaların yanı sıra internet ve telefonla da alıyor.


Kurbanı paketlenmiş şekilde teslim eden marketler hizmette sınır tanımazken renkli satış yöntemleriyle de dikkat çekiyor.


Carrefoursa, kurduğu ‘koçvarkuzuvar’ ve ‘kurbanolurumsana’ adlı iki ayrı internet sitesi ile kurbanlıklar hakkında ‘çaktırmadan’ bilgi veriyor.


Sitenin çobanı Tayfur kurban satışı yaparken ‘Bizde A’dan G’ye (güven) hizmet var’, Tayfur’sa sağlık, Tayfur’sa güven’ sloganlarını kullanıyor.


Facebook ve Twitter’de yer alan Tayfur, satış yaparken kurbanlıkları boş mideyle tarttığını da iddia ediyor.


Kaynak:star





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...