Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

11 Mayıs 2010 Salı

Blog Spot Webdesign Tavsiyeleri

BLOG WEB TASARIM TEKNİKLERİ

Blog Tasarım İçin 20 Püf Nokta ve Bazı Önemli Tavsiyeler


Henüz başlamadıysanız bugün doğru gün

Bir blog sahibi olmak ilginizi çekiyorsa, ileride geç kaldığınız her gün için pişmanlık duyabilirsiniz. Bu yüzden bahaneleri bir kenara bırakıp hemen başlayın.



1-Bloğunuzu tanıtın

Bloğunuzda güzel bir içerik yarattıktan sonra oturup Google'ın size ziyaretçi göndermesini beklemek yerine tanıtım için çaba gösterin. Blograzzi.com gibi blogların tanıtıldığı ve karşılaştırıldığı ortamlara adım atmak tanınmanızı hızlandıracaktır.



2-Gerçekten sevdiğiniz konularda yazın

Bloğunuzun konusuna karar verirken kendinize keskin sınırlar çizmeyin. Blog yazarken başarılı olmanın ilk şartı gerçekten hakim olduğunuz ve sevdiğiniz konularda yazmak.



3-Ziyaretçilerinize sorular sorun

Bloğunuzdaki yorumları çoğaltmak için yapabileceğiniz en uygun hareketlerden biri, yazdığınız yazıların sonunda ziyaretçinize sorular yöneltmektir. Ziyaretçilerinizin bahsettiğiniz konudaki fikrini sorarak onları oyuna dahil etmekten çekinmeyin.



4-Niyetiniz ciddiyse kendi alan adınızı alın

Birçok blogcu öncelikle Blogger.com veya Blogcu.com benzeri servisleri kullanarak başlıyor ve sonra kendi alan adına geçiyor. Bu işe uzun yıllar devam etmeye kararlıysanız kendi alan adınızla yola çıkmanızda yarar var.



5-Yedekte yazı bulundurun

Tatile çıktığınız ya da farklı sebeplerle bilgisayarınızdan uzak kaldığınız dönemlerde bloğunuza yazı ekleyemeyeceğinizi göz önünde bulundurarak "yedek yazılar" hazırlayın. Sadık ziyaretçilerinizi bekletmemek için gerektiği zaman bu yazıları yayına alabilirsiniz



6-Bloğunuzun adı alan adınızla aynı olsun

Takipçilerinizin akıllarında kolayca yer etmesi için bloğunuzun adıyla kullandığınız alan adının aynı olması önemli bir avantaj. Bu yaklaşım, sadık takipçilere sahip olmak isteyenlerin işini kolaylaştıracaktır.



7-Yazı dizileri kullanın

Bir konunun tamamını tek bir yazıda anlatmak yerine içeriği iki ayrı yazıya bölmek ve başlıkların sonuna 1, 2 gibi numaralar eklemek verimli olabilir. Uzun bir yazının sonuna doğru dağılan



8-Doğru altyapıyı kullanın

Bloğunuzun içeriği ne kadar güçlü olursa olsun, kullanmakta olduğunuz altyapı her zaman önem taşıyacaktır. WordPress gibi başarılı bir yapısı olan ve eklentilerle geliştirilebilen ücretsiz bir sistemi tercih etmenizde yarar var.



9-Google Analytics kullanın

Bloğunuzun ziyaretçi trafiğini incelemek için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz servislerden biri Google Analytics'tir. Kolayca kurulan bu servis sayesinde ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları gezdiklerini inceleyebilir ve bloğunuzu bu yönde geliştirebilirsiniz



10-Düzenli aralıklarla yazın

Sadık takipçiler kazanmak için önem vermeniz gereken konulardan biri de istikrar. Bloğunuza düzenli aralıklarla yazı ekleyerek takipçilerinizi hayal kırıklığına uğratmamanızda yarar var. Takipçilerinize yazı eklenme sıklığını net şekilde bildirmeyi de düşünebilirsiniz.



11-Kopyalanmış içerikten uzak durun

İçeriğin tartışmasız "kral" olduğu internet dünyasında başarıyı yakalamanın ilk şartlarından biri de özgün olmak. Bu yüzden daha önce başka sayfalarda yayınlanmış olan içeriği bloğunuzdan uzak tutmanızda yarar var.



12-Yazdıklarınızı yayımlamadan önce okuyun

Farklı ruh halleriyle yazdığınız yazıların bir süre sonra bloğunuzun tarzıyla uyumsuz duygular yarattığını görebilirsiniz. Bu yüzden yazdıklarınızı yayınlamadan önce son bir kez dikkatle okuyun ve tarzınızı koruduğunuzdan emin olun.



13-Diğer blogları takip edin

Başarılı olduğunu düşündüğünüz diğer popüler blogları yakından takip etmeniz ve nasıl bir yol izlediklerini incelemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede gözünüze çarpan başarılı özellikleri bloğunuza aktarabilir veya yeni fikirler geliştirebilirsiniz.



14-Diğer blogcularla bağlantı kurun

Blog okuyucuları çoğu zaman okumakta oldukları bloğun yönlendirmesiyle yeni bloglar keşfeder ve onlara bağlanırlar. Bu yüzden ilginizi çeken diğer blogcularla tanışın ve bloğunuza bağlantılar vermelerini sağlayın.



15-Alıntı yaptığınızda kaynak gösterin

Bir başkası tarafından hazırlanmış içeriği bloğunuzda kullandığınızda kaynak göstermeyi asla unutmayın. Bu etik olarak yerinde olacağı gibi ileride yasal sorunlar yaşama riskinizi de azaltacaktır.



16-Kendi yazılarınıza yorum ekleyin

Blog takipçilerinizin yazılarınıza yaptıkları yorumları takip edin ve zaman zaman kendiniz de yorum yazarak yakınlarda olduğunuzu onlara hissettirin. Seslerini duyuyor olmanız takipçilerinizin duygusal anlamda bloğunuza bağlanmasını kolaylaştıracaktır.



17-Bloğunuzda kendinizi gösterin

Sadık ziyaretçiler kazanmak için samimi olmak büyük önem taşıyor. Ziyaretçilerinizi yalnızca yazılarınızla karşılamak yerine bloğunuzun bir köşesinde gerçek bir resminizi bulundurmak, sizi takip eden kitleyle samimiyetinizi artıracaktır.



18-Erişilebilirliğe önem verin

Bloğunuz için elbette gözünüze en hoş görünen tasarımı seçmelisiniz. Fakat ne olursa olsun metinlerin kolayca okunduğundan ve resimlerin rahatça incelenebildiğinden emin olmalısınız. Bloğunuzun tasarımı güzel görünürken ziyaretçinin işini de kolaylaştırmalı.



19-Ziyaretçiler size ulaşabilsin

Bloğunuzun bir köşesinde size ulaşmak isteyen ziyaretçilere yol gösterecek bir bağlantı bulundurun.



Kaynak: milliyet.com



20-Benim Yorumum :) :) :) :)



Burada değinilmeyen bir konuyu da ben dile getireyim. (Bir çok blogcuda şahit oldum) Arkadaşlar kod kirliliği yapmamanızı tavsiye ederim. Her bulduğunuz HTML kodunu blogunuza atmayın. Bu Google'ın blogunuzu indexlemesini kısıtlayacağı gibi ziyaretçilerinize de zorluk yaşatacaktır. Misal; hava durumu kodları,son dakika haber kodları,saat kodları v.s. Blog demek günlük demektir sizin yazılarınız demektir. Onun için Bloga giren ziyaretçinin gözüne ilk çarpan şey yazılar olmalıdır. HTML kodlarının çoğu frame'dir. Dolayısıyla birçok sitenin bedavadan reklamını yapmış olursunuz.



Bir diğer konu da paylaşım blogu anlayışı. Çok yanlış bir anlayış. Bloglar sınırsız paylaşım yerleri değillerdir. Bu işlevi gören forumlar var. Blogunuza 50 kategori açıp binlerce yazı yazmanız (Çoğu kopyala-yapıştır) hiç de mantıksal değil. Daha çok kendi yazılarınızı veya beğendiğiniz yazıları paylaşın. Blog bir nevi sizin kişiliğinizi yansıtır.



Son olarak da bloglarda Türkçeyi katletmeyin. Lütfen anadilinizi kendi ellerinizle mahvetmeyin. Girdiğim blogların yarısından fazlasında bırakın yazım ve imla kurallarını, kelimelerin bile doğru düzgün yazılmadığını gördüm. Bir çok bilgisayar teriminin Türkçesi mevcut mümkünse Türkçesini kullanalım. (Bkz: Bilişim Terimleri Sözlüğü)



Hepinize mutlu bloglamalar dilerim !

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...