Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

16 Mayıs 2010 Pazar

Nesrin BAYTOK Kimdir Siyaset Geçmişi ve Hayatı


Nesrin BAYTOK Kimdir ?
CHP Lideri Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen özel görüntüler siyasi arenaya bomba gibi düştü.
Deniz Baykal ile görüntülendiği iddia edilen Nesrin Baytok, partinin kapısından 1990'da kitap satıcısı olarak girdi. Sonra hep Baykal'ın yanında oldu. Özel Kalem Müdürlüğü'nün ardından milletvekili seçildi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen özel görüntüler siyasi arenaya bomba gibi düştü. Milletvekilliği öncesinde Baykal'ın özel kalem müdürlüğünü yürüten ve "sırdaşı" olarak bilinen Baytok, CHP lideriyle hep yakın çalıştı.

Baykal'ın güvenini kazanan Baytok, genel başkanın onayıyla Temmuz 2007'de Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Şok görüntülerle patlak veren tartışmalarda en çok merak edilen konulardan birini, Baykal ile Baytok'un geçmişe uzanan mesai arkadaşlıkları oluşturdu. Baytok'un 20 yıl önce, o dönem Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) olan partinin Genel Merkezi'nin kapısından girip, Genel Başkan katına tırmanması, oradan parlamentoya uzanıp bugün en çok tartışılan kadın siyasetçi olmasına kadar uzanan öyküsü şöyle: nHalen Ankara Milletvekili olan Nesrin Baytok'un yükseliş öyküsü 1989-1990 yıllarında başladı. O tarihte SHP Genel Merkezi'ne gelen genç kadın kitap pazarlaması yapıyordu. İlk olarak, o sırada partinin etkili isimlerinden olan Erol Çevikçe ile tanıştı ve bir süre sonra Genel Merkez'de işe başladı.

DEDİKODU YAYILDI

- ODTÜ Maden Mühendisliği mezunu olan Baytok, 1991-1992 döneminde Baykal tarafından keşfedildi. SHP Genel Sekreteri Baykal'ın özel kaleminde görev aldı. Baykal, merhum Erdal İnönü'ye karşı liderlik yarışını kaybettiğinde, Ankara Köroğlu Caddesi'nde kurduğu "Gölge Genel Merkez"de Baytok'a da iş verdi.

- 12 Eylül darbesinin ardından yürütülen hukuk mücadelesi sonuçlandığında CHP, Hazine'den mallarını geri almayı başardı. 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin açılması ile birlikte Nesrin Baytok, CHP'deki konumunu güçlendirdi.

- Tarsuslu olan Baytok, iddialara göre Kafkas kökeni sayesinde CHP'nin ağır toplarından Önder Sav'ın da desteğini aldı.

- Baytok ile Baykal arasında yakınlaşma olduğu dedikoduları parti çevrelerinde yıllar önce yayıldı. Aralarında eski Genel Sekreter Adnan Keskin'in de bulunduğu bazı önde gelen isimler, Genel Başkan Deniz Baykal'a dostça uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

- Dedikodular, Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın da kulağına gitti. Aile içinde gerilim yaratan bu konunun dışarıya sızmamasına özen gösterildi.

- Nesrin Baytok partide neredeyse karar verici konuma geldiğinde, mühendis olan eşi Can Baytok henüz işsizdi. İlk olarak bir şirket kuruldu ve partinin kırtasiye ve bilgisayar sarf malzemesi temini işine girildi.

- Bir süre sonra CHP'li Bakırköy, Kadıköy, Şişli ve Mersin Belediyeleri ile İzmir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin yazılım, güvenlik kamerası, fiber optik kablo işlerini de Can Baytok üstlendi ve ailenin mali durumu düzeldi.

VEKİLLİK TARTIŞMASI

- Baytok ile ilgili kritik süreç Temmuz 2007 seçimlerinden önce gündeme geldi. Baykal, sürpriz bir biçimde Nesrin Baytok'u Mersin'den milletvekili adayı yapmak istedi. İddialara göre Nesrin Hanım, Mersin'i beğenmedi ve Ankara'dan aday olmak istediğini söyledi.

- Baytok'un vekilliğine CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın şiddetle karşı çıktığı, Baykal'ın ise "Nesrin Hanım'ı Ankara'dan aday gösterelim. Bunun dışında Ankara listesini sen yap" diyerek Önder Sav'ı ikna ettiği öne sürüldü.

- 22 Temmuz 2007'de Ankara Milletvekili seçilen Nesrin Baytok'la ilgili ikinci kriz parti yönetiminde çıktı. Baytok'un Genel Başkan Yardımcılığı beklediği kulislere yayıldı. Ancak Baykal'ın partinin etkili isimlerinden gelen uyarılar karşısında Baytok'a Genel Başkan Yardımcılığı teklif etmediği, bunun yerine Bilim Yönetim Kültür Platformu Başkanlığı'na getirdiği kaydedildi.

TBMM ALBÜMÜNDEKİ NESRİN BAYTOK ÖZGEÇMİŞİ

20 Nisan 1960'ta Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Esma'dır. Maden Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde çalıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu. Finansal Forum ve Forum Diplomatik gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Baytok, evli ve 1 çocuk annesidir.

Kaynak : Sabah Gazetesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...