Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Facebook Özel Sayfanızın Güvenlik Açığı

İnternette oluşan güvenlik açıkları, sosyal paylaşım sitelerine üye olan milyonlarca kullanıcıyı endişelendiriyor. Twitterdan sonra sosyal paylaşım ağı Facebookta da yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı.


--------------------------------------------------------------------------------
İnternette oluşan güvenlik açıkları, sosyal paylaşım sitelerine üye olan milyonlarca kullanıcıyı endişelendiriyor. Son dönemin en popüler paylaşım sitesi
Twitter’dan sonra sosyal paylaşım ağı Facebook’ta da yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

BBC’nin haberine göre önceki gün
Facebook kullanıcıları sadece birkaç tıkla, arkadaşlarının canlı görüşmelerine ulaşabildi ve onların arkadaşlık isteklerini görebildi. Facebook yönetimi bu hatanın ortaya çıkmasından sonra açığı düzeltmek için anlık görüşme uygulamasını geçici olarak durdurdu.

Facebook’tan yapılan yazılı açıklamada kullanıcıların geçici bir süre için arkadaşlarının profillerini görüntülediklerinde onların anlık yazışmalarına ve arkadaşlık isteklerine ulaşabildikleri söylendi. Açıklamaya göre bu güvenlik sorunu kısa süre içinde çözüldü ve durum düzeltildi. Bu hatanın Facebook’u hedef alan bir virüsten kaynaklandığını belirten Facebook yönetimi anlık görüşme özelliğinin, gerekli düzeltmeler yapıldıktan kısa bir süre içinde yeniden devreye gireceğini de belirtti.

Kaynak:
Radikal- BBC

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...