Sorunsuz Bağlantı için www.sohbet-gruphepsi.blogspot.com sitesinden giriş yapınız.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Pakistan Facebook'a Savaş Açtı

Pakistan Facebook´un kellesini istiyor


--------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz aylarda Pakistan´da başlayan AntiFacebook hareketi tüm öfkesiyle büyümeye devam ediyor. İşte Pakistan Hükümeti´nin Facebook CEO´suyla ilgili şaşırtıcı kararı.


-------------------------------------------------------------------------------

Ünlü sosyal ağ Facebook üye sayısını hergün artırırken bir yandan da pervasız yönetiminin cezasını çekiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında sitede açılan 'Hz.Muhammed karikatürleri çizelim günü' adlı grup yüzünden Pakistan halkı sokağa dökülmüştü. Olayın İslam peygamberine hakaret olduğunu savunan Pakistan yönetimi ve halkı sitenin ülkedeki erişimini de yasaklattı.Facebook Para Basıyor!)

Bu tepkiye diğer İslam ülkeleri de tepkisini gösterdi ve Facebook'a karşı toplu üyelik kapatma eylemleri başladı.Bu olay üzerine Facebook yönetimi İslam karşıtı grupların bazılarını kapatıp kendine göre müslüman komuoyundan Facebook özürdilemişti. Ancak Paskistan olayın peşini bırakmaya hiç niyetli değil.


Avukatlar Bay Facebook'u uyardı

Yasak kararından sonra hükümet ülkenin ünlü avukatlarından oluşan bir heyete özel Facebook raporu hazırlattı. Ülke yönetiminin gazetelere verdi demeçlere göre artık Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Pakistan'da aranılan bir suçlu. Ülke kanunlarına göre Hz.Muhammed'e hakaret etmek, bu tarz içerikleri yayınlamak ya da göz yummak büyük bir suç. Müslüman Facebook Yayında)

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre günümüzün en genç zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg eğer ülkeye adımını atarsa derhal tutuklanacak. Avukatlar bu açıklamayı BBC Urdu'ya yaptı. Gerçekleşecek mahkemenin sonucunda ise Bay Facebook müebbet hapis ya da kellesi kesilerek idam cezasına çarptırılacak.

Pakistan'ın kararını destekliyor musunuz?



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumluluk Altında Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
5-Yorum Yazmanız İçin Google veya Blogspot Hesabınızın Olmasından Bahsediliyor... Şayet Hesabınız Kaydınız Yoksa Eğer Aşağıdan ADSIZ seçeneğini Seçerekte Yorumunuzu Anonim Olarakta Yazabilirsiniz.
6-Yorumunuzu Adsız Seçeneğini Seçerek Yazıp Gönderecekseniz Eğer Yorumun Sonuna Kendinizi Tanıtıcı Notlarda Bırakabilirsiniz Ad,Soyad Şehir,Yaş Öğrenim Durumu vb.
7-Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız... Teşekkürler Grup Sohbet Ekibi...